​​​​​​Айнтрахт стъпи на европейски връх!

Спорт
01:03 - 19 Май 2022
4547
​​​​​​Айнтрахт стъпи на европейски връх!

Айнтрахт (Франкфурт) е тазгодишният победител в турнира Лига Европа. "Орлите" триумфираха с 5:4 след изпълнение на дузпи над Рейнджърс във финала, игран на "Рамон Санчес Писхуан", и спечелиха втория си европейки трофей след 1980 година, когато вдигат Купата на УЕФА.

Германският тим остана непобеден в 13 мача в Лига Европа през този сезон, така че съвсем заслужено триумфира в турнира и през следващата кампания ще играе в Шампионската лига, въпреки че завърши на 11-о място в Бундеслигата.

Иначе двата отбора изиграха динамичен двубой, в който създадоха доста положения. Джо Арибо даде аванс на "сините" в 57-ата минута, но Рафаел Боре изравни в 69-ата. След това никой не успя да вземе победата в рамките на 120 минути и се стигна до дузпи.

Единственият пропуск в тях направи опитният Аарън Рамзи, който играе в Рейнджърс под наем от Ювентус. Героят на Айнтрахт Боре реализира решаващия наказателен удар за "орлите".

Успехът за Айнтрахт е напълно заслужен. Отборът на Оливер Глазнер категорично беше по-добрият във финалния мач в Севиля, а в елиминационната фаза успя да се справи с Барселона и Уест Хем. Забележителното е, че отборът завърши участието си в турнира без загуба. Трофеят е втори за "орлите" на международна сцена, а през следващия сезон тимът ще играе в Шампионската лига.

При наказателните удари Айнтрахт спечели с 5:4. В герой за "орлите" се превърна Кевин Трап, който спаси четвъртата дузпа на Рейнджърс, изпълнена от Аарън Рамзи в центъра на вратата. Това се оказа и единственият пропуск от бялата точка, след като от Айнтрахт Кристофер Ленц, Айдин Хрустич, Дайчи Камада, Филип Костич и Рафаел Сантос Боре реализираха.

Шотландците бяха безпогрешни в първите си три изпълнения чрез Джеймс Тавърниър, Стивън Дейвис и Скот Арфийлд. Кемар Рууф запази шансовете на отбора на Ван Бронкхорст, но Боре с фантастично изпълнение прати хилядите фенове на "орлите" в Севиля в делириум.