​​​​​​ Македонците се жалват: В София ни викаха "българи", срам!

Ръководството на Македония Гьорче Петров иска УЕФА да накаже ЦСКА заради публиката

Спорт
21:56 - 29 Юли 2022
8046
​​​​​​Македонците се жалват: В София ни викаха "българи", срам!

Атака по ЦСКА и България дойде от северномакедонския сайт Sportmedia.mk. От Скопие призовават УЕФА да започне процедура срещу българския вицешампион, който елиминира снощи тима на Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

Северномакедонците твърдят, че на стадион "Българска армия" фенове на "червените" скандирали "българи, българи", което било "срамота и реч на омразата".

Скандиранията, случили се в Борисовата градина според северномакедонците, са сравнени с тези на срещата между Фенербахче и Динамо (Киев), когато турската агитка дразнеше гостите с името на Владимир Путин.

"Ако в Скопие преди седмица, когато гостуваха българите, всичко беше идеално и перфектно, това е македонското гостоприемство, така българите си връщат", се казва още в коментара.

В Северна Македония се заканват на нашите национали за мача в Скопие през септември, като определят националния отбор на България като "отчаян" и обещават да го посрещнат по "европейски" с няколко "парчета" в мрежата му.

"Ние, македонците, и всички граждани на тази държава сме господа, за разлика от българите", завършват северномакедонците.