​​​​​​Разтърсващи разкрития след трагедията в Индонезия

Това беше мач на живот и смърт, заяви футболист на Арема

Спорт
13:39 - 03 Октомври 2022
3291
​​​​​​Разтърсващи разкрития след трагедията в Индонезия

Нападателят на индонезийския Арема - Абел Камара направи разтърсващи разкрития след ада в дербито на Източна Ява с Персебея, който шокира световна футболна общественост.

Над 100 човека загубиха живота си след нахлуване на терена, а часове след трагедията кошмарът продължи с гражданско неподчинение по улиците на Маланг.

"Това, което се случи, беше трагедия. Всички играчи и семействата ни бяхме в паника. Това беше мач на живот и смърт, а не само за три точки, като се има предвид съперничеството през последните години.

Когато мачът свърши, отидохме да се извиним на нашите фенове за загубата. Междувременно някои фенове започнаха да нахлуват на терена и полицията ни прати в съблекалнята. Започнахме да чуваме изстрели и много крясъци", сподели Абел Камара.
 

"Привържениците започнаха да бягат в паника и влязоха през другата врата. В съблекалнята ни имаше седем или осем мъртви. Нямахме интернет и семействата ни бяха притеснени от новините. Стояхме над четири часа вътре. Когато нещата се успокоиха, видяхме много локви с кръв, както и изоставени дрехи и обувки“, добави футболистът.