​​​​​​ В Умаг: Кралят е мъртъв! Да живее кралят!

Яник Синер детронира Алкарас в Хърватия

Спорт
11:43 - 01 Август 2022
3246
​​​​​​В Умаг: Кралят е мъртъв! Да живее кралят!

Италианецът Яник Синер е новият шампион на тенис турнира на клей АТР 250 в Умаг, Хърватия, като на финала се наложи над победителя от 2021 година Карлос Алкарас с 6:7 (5), 6:1, 6:1 за близо два часа и половина игра.

Синер загуби първия сет в оспорват тайбрек, но след това започна да диктува играта от дъното на корта и спаси девет от деветте възможности на Алкарас за пробив, като се възползва от своите 5 за крайния успех.

"Много съм щастлив. Имах тежка година досега. В много моменти нямах късмет, но продължих да работя, за да бъда по-добър тенисист и по-добър човек. Щастлив съм, че вдигнах първи трофей през сезона, но знам, че имам още много неща да подобрявам, това е процес", коментира 20-годишният италианец след победата.

Това бе втора победа на десетия в света Синер над Алкарас в рамките на 4 седмици, след като той се наложи над него в четири сета и на Уимбълдън.

Ключов за крайната победа бе вторият гейм във втория сет, когато Синер спаси 6 точки за пробив на Алкарас, преди да го вземе, а веднага след това проби испанеца.

За италианеца това беше първа титла на клей и общо шеста в кариерата, две от които бяха спечелени в София.