Антимафиотът Кирил Ванков, пазел наркобанди, излиза от килия срещу 5 бона

Бившият шеф на сектора за борба с трафика на дрога прекара 6 месеца в ареста

Общество
15:25 - 21 Януари 2021
3902
Антимафиотът Кирил Ванков, пазел наркобанди, излиза от килия срещу 5 бона

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под "парична гарнация" в размер на 5 000 лева бившия шеф на сектора за борба с наркотрафика и разпространението Кирил Ванков. Решението е окончателно.

През юни м.г. началникът на отдел “Наркотици” комисар Цветан Панков и на сектора за борба с наркотрафика и разпространението Кирил Ванков бяха задържани по сигнали, че закрилят наркобанди и международни трафиканти на дрога.

51-годишният Панков е арестуван след получен подкуп от криминално проявен. Парите са 5 хил. лв. и са белязани. След това с белезници са закопчани и 38-годишният Кирил Ванков.

Панков и Ванков от наркоотдела в ГДБОП играли ролите на доброто и лошото ченге пред бандитите. Началникът на сектор Кирил Ванков е започвал разследвания срещу наркодилъри и банди. След това шефът му Цветан Панков се е свързвал с тях и е искал пари, за да смачка разследванията. Пред крими контингента двамата са демонстрирали конфликт, а всъщност са действали в синхрон от 2017 г.

Издирваните лидери на най-голямата разбивана у нас наркобанда Радмил Ранов-Ланеца и Веселин Христов-Паяка са част от свидетелите, уличили двамата шефове от ГДБОП за чадър над наркоразпространението и вземане на подкупи, стана ясно на едно заседанията в Специализирания наказателен съд.