Арестуваха изроди, тормозили и обрали възрастна жена

Рецидивистите влезли в дома на 75-годишната баба Иванка в петък през нощта, през малък прозорец на първия етаж на къщата

Новини
12:34 - 05 Юли 2020
2640
Арестуваха изроди, тормозили и обрали възрастна жена

Двама рецидивисти са задържани, след като пребили, малтретирали и ограбили възрастна жена в дома и в Белово. Това съобщиха на местопрестъплението окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов и зам. директора на областната полицейска дирекция Светослав Телбизов.

Рецидивистите влезли в дома на 75-годишната баба Иванка в петък през нощта, през малък прозорец на първия етаж на къщата, където възрастната жена живеела сама, съобщава 24 часа.

"Чух тропане и станах от леглото. В този момент те се изправиха пред мен. Хванаха ме за ръцете, бутнаха ме на пода и започнаха да ме ритат", разказа пострадалата, която е изключително стресирана и уплашена.

Нейната дъщеря Румяна Стойкова допълни, че майка и е жестоко пребита, душена, влачена по пода, дупчена с лозарска ножица, която извършителите намерили в избеното помещение на къщата. Пострадалата баба Иванка смята, че грабителите са хората, които преди около година ремонтирали сайванта в двора и. Твърди това, защото грабителите искали от нея да им каже къде са стотачките, с които им е плащала за работата по сайванта и ракията, с която ги е черпела.

От полицията още не са сигурни в това и смятат, че двамата рецидивисти може да са получили информация наистина от майсторите, но самите те да не са такива. Сигурна е обаче, че жертвата не е избрана случайно, а целенасочено. В крайна сметка, след като не открили търсените столевки нападателите задигнали от възрастната жена 13 лв., три стари мобилни телефона, дрехи и бутилка вино. Двамата рецидивисти са задържани за по-малко от 24 часа след извършване на престъплението, съобщи комисар Телбизов.

Единият в Ботевград, а другия в София със съдействието на полицейски служители от главна дирекция "Национална полиция" в столицата. Това е станало, след като на местопрестъплението е бил открит отпечатък на единия от тях, а след ареста другия е направил пълни самопризнания. Установено е, че двамата мъже, съответно на 42 и 35 години, са многократно осъждани за кражби и грабежи и са изтърпяли наказанията си. Те са родом от Лом и Разлог, но живеят в София. В понеделник прокуратурата в Пазарджик ще поиска от съда постановяване на постоянен арест за задържаните. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 5 до 15г. за грабеж в условията на опасен рецидив.