ТРАГЕДИЯ: Азис погреба баща си

Ексклузивно
12:25 - 23 Април 2021
16735
ТРАГЕДИЯ: Азис погреба баща си

На Азис не му е нито до музика, нито до танци, нито до забавления. Кралят на фолка наскоро е погребал баща си Троян Боянов и това е причината да се проваля в шоуто „Като две капки вода”, споделят негови близки. На зрителите им прави впечатление, че певецът не влага старание в имитациите и гледа по-скоро да отбие номера, но поведението му е оправдано заради голямата лична трагедия, която го е сполетяла.

Близки до семейството издават, че 74-годишният Троян Боянов се е лекувал от коронавирус в болница, но не е успял да се пребори с вируса. Той до последно мислел, че ще се справи с болестта в домашни условия и затова твърде късно потърсил докторска помощ. За съжаление, изходът е бил фатален за възрастния човек, пише в. "Уикенд".

Азис не е споделял с почти никого за трагедията, затова и зрителите се чудят на какво се дължи унилото му настроение напоследък. Той е изключително раздразнителен, както стана ясно и от словесния му сблъсък с Фънки преди няколко седмици. Тогава изпълнителят на „Хабиби” нападна Димитър Ковачев заради обидното му отношение.

„Всички даваме много от себе си. На мен може би най не ми се получават нещата. Това откровено расистко отношение на Фънки към образа ми - в случая имитиран от Рафи, е отвратително и просташко. Това нещо демотивира! Някой да стане, да напусне и да си тръгне, да е толкова погнусен, че не да може да го гледа. Адски е тъпо и неприятно за един артист, който толкова се е старал. Тъжно е! Това не беше смешно, беше гнусно!", изригна Васко.

Обикновено сме свикнали да виждаме чалга звездата весел и в приповдигнато настроение, ала изглежда смъртта на бащата му го е смачкала и желанието му да се раздава за публиката в момента липсва. Азис споделил пред хора от обкръжението си, че се нуждае от усамотение, за да скърби далеч от чуждите погледи, но вече бил подписал договор с Маги Халваджиян и нямало как да се откаже.

Преди да издъхне, таткото на Азис живееше в китна къщурка в Костинброд и бе много обичан от съседите си. Те го определяха като добър и честен човек, винаги готов да помогне на нуждаещите се. Певецът многократно е настоявал Троян да се премести при него в София, ала възрастният човек оказвал да отиде в шумната и мръсна столица.

Говори се, че през последните години от живота си Троян е работил като таксиметров шофьор. На младини cвиpел нa aĸopдeoн и с това изкарвал прехраната си, но накрая все по-рядко посягал към музикалния инструмент. Интересна подробност е, че бащата на Азис е написал и книга, която носи заглавието „Да бях циганин”. Тя е издадена в малък тираж, но почти целият Костинборд я притежава. Романът е увлекателно четиво за любовта на младия французин Луи Жарден и циганската красавица Кармен.
Майка на Азис – Гергина, от години работи във Виена, и се прибира веднъж годишно в България. Чалга идолът бил против това родителите му да работят, но те настоявали да разполагат със свои лични средства и да не зависят от прочутия си син.

Васко почти не говорел за сполетялата го трагедия и се опитвал сам да се пребори със скръбта си. Преди няколко седмици казал единствено, че баща му е болен, без да дава подробности.„Татко не е добре! Дано Бог да е с него!”, споделил Азис пред хора от екипа на „Капките”.