Борисов се хвали с разбитите контрабандни мрежи за цигари

1,8% бил дялът на нелегалните папироси у нас

Актуални новини
13:25 - 29 Октомври 2020
2447
Борисов се хвали с разбитите контрабандни мрежи за цигари

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия". Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%. Това отчете в пореден фейсбук постинг лекуващият се от COVID-19 премиер Бойко Борисов.

По думите му данните категорично потвърждавали досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар.

"Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка. Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване", написа Борисов.
 
 
 



420Constantin Popov and 419 others
141 Comments
28 Shares
Like
 
Comment
 
Share