Борисов: На 31 януари големите ученици могат да се върнат в час (ВИДЕО)

В този мандат дадохме 2,4 млрд. лв. за образование, каза премиерът

Актуални новини
10:35 - 16 Януари 2021
3104
Борисов: На 31 януари големите ученици могат да се върнат в час (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов за пореден уикенд се качи на джипа и тръгна на обиколка из страната. Този път той отиде в Разлог, където посети професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, където се обучават 240 деца. С него е просветният министър Красимир Вълчев. 

Пред директора Борисов поясни, че са направили много за образованието, а бизнесът търсил кадри не само в земеделието, но в производството.

Самата сграда на училището е ремонтирана и санирана, имат нова отоплителна инсталация, както и тренажор за децата.

"Близо милиард за образователна инфраструктура, отделно 1,4 млрд. за увеличение на учителските заплати", похвали се Борисов и уточни, че

за този мандат са дали близо 2,4 млрд. лева за образованието.

Премиерът подчерта, че на 31 януари и големите класове могат да се върнат в час. Напомни, че сега те са дистанционно, но може да правят практики.

Кметът пък докладва на премиера, че бизнесът има интерес към схемите 60/40 и 80/20. С Борисов бе и евродепутатът Андрей Новаков, който припони, че в Брюксел има вечерен час.

Видно е, че с тези мерки, България се движи добре и дават мерките резултат, каза Борисов. Гърция са по-добре от нас само по брой заразявания, а са с пълен локдаун.

Новаков, който пък е координатор на ГЕРБ за Благоевград, вметна, че единствените на терен в региона са ГЕРБ и ДПС. Никой от по-малките партии не се виждали на терен.