ЦИРКОВ СПЕКТАКЪЛ №2: Пак не избраха шеф на НС

И четвъртият опит да се постигне мнозинство за депутат номер 1 се провали

Политика
10:25 - 20 Октомври 2022
3748
ЦИРКОВ СПЕКТАКЪЛ №2: Пак не избраха шеф на НС

Депутатите отново не успяха да изберат своя парламентарен шеф. След бърза процедура по нов избор след вчерашния провал с безброй почивки, дадени от доайена на 48-ото НС Вежди Рашидов, една оттеглена кандидатура и една нова, днес законотворците пак не се разбраха. И патовата ситуация остава.

Това се случи след безпрецедентен фалстарт на новия състав на НС и трикратен опит да си избере той новия председател. 

Де факто депутатите бяха в почивка до тази сутрин от вчерашното заседание, защото процесуално то не можеше да бъде закрито без да е избран новият законотворец номер 1. 

Късно в сряда Продължаваме промяната изтегли кандидатурата на Никола Минчев. А Асен Василев - съпредседател на партията, обясни, че точно този ход бил в духа на заявената от него и Кирил Петков конструктивната опозиция. 

Днес отново имаше четири номинации - на Йордан Цонев от ДПС, на Кристиан Вигенин от БСП, на Петър Петров от Възраждане и на Росен Желязков от ГЕРБ. 

Двамата, събрали най-много гласове - Цонев и Желязков, бяха подложени на гласуване на балотаж. Но и той се провали. Затова председателстващият Рашидов отново бе принуден да обяви почивка - цял час.