Фен №1: Бари Грийвс завеща 100 паунда за бира на Норич

Запалянкото почина малко след Коледа на 83 години, 70 от които е на стадиона

Нещо за четене
21:39 - 16 Януари 2020
4821
Фен №1: Бари Грийвс завеща 100 паунда за бира на Норич

Бари Грийвс - фен на английския Норич, който преди дни почина на 83-годишна възраст. Той беше сред най-изявените фен на "канарчетата" повече от 70 години.

И не забрави своя любим клуб - в предсмъртното си завещание той оставил за жълто-зелените 100 паунда, с които... да се почерпят футболистите от отбора и да изпият по една бира в негова памет.

Дъщерята на Бари - Сара, разказва, че социалната й мисия е „просто безумна“, както я оприличават мнозина, но тя е получила отзвук в Испания и Латинска Америка, където са луди по футбола.

В официалния профил в Туитър Норич публикува снимка, на която всички играчи, събрани около масите, вдигат наздравица за Бари Грийвс.

"Имахме невероятна Коледа - носеше шапката си на Норич цял ден", разказва дъщерята на Бари.

Три дни по-късно беше ден за мач. Както обикновено Сара и нейните деца, облечени в клубните фланелки и шалове, наобиколиха Бари. Но за съжаление той умира, докато се приготвя.

Сара се е обърнала към децата си, за да ги попита какво трябва да направят в този момент. "Е, отиваме на мач, защото дядо би искал да отидем", казали малчуганите.

"Аз и татко прекарвахме толкова много време заедно, бяхме семейството, а нашият дом често беше "Кяроу Роуд", продължава дъщерята.

Първото писмо, което някога е написал на жена си, той й споделил, че е футболен фанатик и я предупредил за тази мания и за любовта му към Норич.

45-годишната Сара и 50-годишната й сестра Джейн Уордън ходят на мачове с баща си Бари още от малки и дори когато Сара пораснала и се преместила в Лондон, те пак се връщали на "Кяроу Роуд", за да бъдат заедно.

Щом Сара създала свое семейство, очевидно било, че и те ще бъдат фенове на Норич.

"Първото ми дете отиде на мач за първи мач с татко, когато беше едва на 6 седмици. И ние просто продължаваме традицията. Две от децата ми са притежатели на сезонни карти, заедно с мен и сестра ми", разкрива Сара.

През последните няколко години Бари не успя да стигне до мач на живо на стадиона. Страдаше от бъбречна недостатъчност и беше на диализа. Това първоначално не може да го спре да ходи на стадиона и да гледа любимия Норич, но болестта в последствие не му позволи.

"Сесиите му за диализа, за да може да стигне за началото на мача, защото той се дразнеше, когато пропускаше първия съдийски сигнал в събота следобед", допълва дъщерята на Бари Грийвс.

"Последният му мач е в деня, в който две от внучетата му са талисмани - какъв по-красив завършек за него.

Винаги се е шегувал, че ще остави пари за футболистите, а Сара признава, че се подсмихвала, когато видяла наистина клаузата в завещанието му.

"Той изрично каза да им благодаря за забавленията, които са му предоставили - за добрите времена и лошите моменти. Миналата година беше добра, след като спечелихме промоция, а тази трябва да се борим за оцеляването си във Висшата лига", сподели Сара.

Погребението на Бари ще бъде на 20 януари. Неговите заръки? Ярки цветове. Радостно тържество и определено не в ден, когато има мач на Норич.