Феновете на Сити скочиха на Гуардиола ​​​​​​, съветват го да си гледа отбора

Спорт
12:18 - 17 Септември 2021
2901
Феновете на Сити скочиха на Гуардиола​​​​​​, съветват го да си гледа отбора

Голяма част от привържениците на Манчестър Сити са останали разочаровани от изказването на Джосеп Гуардиола след победата с 6:3 над РБ (Лайпциг).

След срещата от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, испанецът изтъкна, че отборът има нужда от по-голяма подкрепа от трибуните и призова феновете да напълнят стадиона за следващия мач.

По традиция привържениците на "гражданите" подценяват домакинските срещи от Шампионската лига и в сряда на "Етихад" имаше едва 38 000 зрители при капацитет от 55 000 седящи места.

Генералният секретар на официалния клуб на привържениците Кевин Паркър коментира изказването на Пеп, заявявайки, че той не разбира трудностите, с които се сблъскват феновете в днешни дни, и го призова да се придържа към треньорските си задължения.

"Казаното от него ме изненада. Не съм сигурен какво общо има посещаемостта с него. Той не разбира трудностите, които някои хора биха могли да имат, за да отидат на мач на „Етихад“ в сряда в осем часа вечерта.

Те имат деца, за които да мислят, може би не могат да си го позволят, а и все още има някои въпросителни относно коронавируса. Не разбирам защо са нужни тези коментари.

Той е най-добрият треньор в света и казано с най-добри чувства, мисля, че трябва да се придържа към това. Хората говорят повече за неговия коментар, отколкото за фантастичния мач. Да се постави под въпрос подкрепата, което той всъщност прави, е разочароващо и ненужно“, заяви Паркър.