Хърватинът Филип Зубчич с бясна победа в Банско (СНИМКИ)

Фаворитът Пентюро летя акробатично по "Томба" само с една щека

Спорт
15:10 - 27 Февруари 2021 (обновена)
3894
Хърватинът Филип Зубчич с бясна победа в Банско (СНИМКИ)

Хърватинът Филип Зубчич превзе с бясно каране в гигантския слалом първото място днес в Банско. Така Зубо твърдо доказа отличната си форма в надпреварата за Световната купа в алпийските ски този сезон.

Потвърди възхода си и актуалният световен шампион от Кортина – французинът Матийо Февр, стъпвайки на второто стъпало на подиума. Трети изненадващо се класира Щефан Бренщайнер от Австрия, който направи перфектно второ каране.

Голямата класа обаче демонстрира водачът в класирането в момента и за Големия глобус, и за приза в дисциплината гигантски слалом Алекси Пентюро. Французинът остана четвърти в крайното класиране днес. Но с нечовешко каране само с една щека, след като изпусна дясната в най-стръмната горна част на ледената писта "Томба", стигна акробатично финала.

След първия манш днес водеще Матийо Февр. Втори, беше Филип Зубчич, а трети Алекси Пентюро.

Българската звезда Алберт Попов стартира с №59, като толкова задният номер е заради по-малкото си точки в гигантския слалом, за разлика от тези в слалома. Аби се класира в първия манш на предпоследното 48-мо място при 10 неуспели да го завършат състезатели. И така не попадна сред топ 30 - състезателите, които продължиха надпреварата.

Утре в програмата на мъжете за Световната купа в Банско отново предстои гигантски слалом. 

СНИМКИ: Иван Обрейков, директор на ски зона "Банско"