Ирина Флорин се завръща с "Носталгия" (видео)

Нещо за четене
13:53 - 25 Май 2022
3478
Ирина Флорин се завръща с "Носталгия" (видео)

Поп певицата Ирина Флорин представи новия си музикален проект "Носталгия", който ще е част от предстоящия й албум. Видеоклипът дело на Васил Стефанов е първият й самостоятелен от три години насам. "Чувствах се така, сякаш за първи път заставам пред камера, въпреки че по време на социалната изолация, дошла с коронавируса, направихме страхотно home видео на една от любимите ми песни от албума, а именно "Тъмнината вътре в мен". Радвам се, че се получи продукт, изпълнен с много естетика и женственост, типично в мой стил", разказва за работата по лентата изпълнителката.

Всъщност меланхоличната песен с хитов заряд е подарък, който Ирина получила за рождения си ден от музиканта Георги Георгиев от група "Остава". "С него работим заедно над 20 години, като той има участие във всеки мой албум - понякога повече, понякога по-малко, в зависимост от това как сме се срещнали във времето. Жоро не за първи път прави подобен трогателен жест към мен, но този бе наистина специален. Още в мига, когато чух песента, бях абсолютно запленена от нея. Човек или от раз бива завладян от дадена музика, или не, а аз буквално подскочих от вълнение", споделя Ирина за творческия процес на новото си парче.

Текстът на "Носталгия" поверила в ръцете на  Десислава Софранова, която представя като изключителна дама, изявяваща се в различна сфера. "Тя много хареса проекта и след като ме усети като човек, успя да подбере най-подходящите думи, отразяващи чувствителността, която нося в себе си", споделя поп дивата.

"В "Носталгия" се крие меланхолията на последните повече от две години, наситени с тежки изпитания, които по някакъв начин ни разделиха и отчуждиха, като в някои отношения дори ни лишиха утехата и удоволствието да докосваме любимите си хора, чийто допир ни носи нужното успокоение в най-трудните мигове, обгърнати в мрак. Тя е израз на надеждата, че онези чисто човешки отношения, които сякаш напоследък позабравихме, отново ще се върнат при нас, без да изпитваме страх, че близкият контакт с околните може да причини повече вреди, отколкото ползи. Записвайки песента, определено усещахме липсата на всичко това", разказва пред Dir.bg изпълнителката за процеса на работа по новия проект.

В предстоящия й албум ще бъдат включени и вече добре познатите "По целувките", "Какво е любов", "Тъмнината в мен", "Среща", както и още седем парчета, които все още не са били представяни пред публиката. Проектът ще бъде представен официално на 29 октомври в Sofia Live Club.

Вижте видеоклипа на новата песен "Носталгия":