Ива Митева: Татяна Д. ми предлагаше митничар №1

Политика
13:22 - 07 Септември 2021
6850
Ива Митева: Татяна Д. ми предлагаше митничар №1

Не разговарям с Татяна Дончева. Това каза пред журналисти председателят на парламента Ива Митева пред журналисти в Народното събрание.

Шефката на НС посочи, че не разговаря с нея, откакто е скъсала проекта на решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател.

"Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на "Митниците".

Когато тя излезе с едно изявление и каза, че съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите й, се обадих й и казах кога го е чула от мен. Тя тогава много учудено ме попита: "Ама не си ли?" Не приемам такива интриги, не приемам такова поведение. Поведението е отвратително. Отвратително е за политика, която се прави по този начин", каза още Ива Митева, цитирана от „Фокус“.

Тя обясни, че много ясно Конституционния съд казва кога има кворум и как се гласува. "Кворумът установява брой присъстващи, а не участващи в гласуването", заяви още Ива Митева. По думите й трябва Татяна Дончева да спре да импровизира и да прилага правилника, както трябва.