Иван Гешев: Рухна мита за всесилния главен прокурор

С работата си засегнах хора с милиарди, но не съм направил нещо, за което да ме разследват, категоричен е обвинител №1

Топ
17:03 - 31 Юли 2020
3652
Иван Гешев: Рухна мита за всесилния главен прокурор

"Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд". Това коментира обвинител номер едно Иван Гешев от Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория.   
 
"Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват. Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще", заяви Гешев.
 
Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.
 
Попитан за решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват.
 
"Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. Прокуратурата е спазила законите и продължава да ги спазва", каза Гешев.