Изненада: Волен Сидеров избра да е независим в общинския съвет

Новини
19:14 - 14 Ноември 2019
4671
Изненада: Волен Сидеров избра да е независим в общинския съвет

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще стане независим общински съветник, а другият общинар от групата на "Атака" - Борислав Иванов, ще направи група заедно с четиримата съветници от ВМРО. Така независимите общински съветници в СОС стават двама - Борис Бонев и Волен Сидеров. За изненадващото преразпределение на силите съобщи във фейсбук профила си общинският съветник Борислав Игнатов от "Демократична България".

Според правилника на Столичния общински съвет една политическа група в съвета може да се състои от минимум 5 човека. Хората на ВМРО са четирима и още на първото заседание на съвета се заговори, че формацията може да формира обща група с "Атака", както и в предишния мандат на общинския съвет. Наличието на група дава възможност за участие в Председателски съвет, където се обсъжда дневният ред на заседанията, както и право да се предлага зам.-председател на съвета.

Карлос Контрера от ВМРО потвърди информацията, че Волен Сидеров не е пожелал да бъде в една група с тяхната партия. Според него лидерът на "Атака" не се присъединил към групата, тъй като "явно иска да има свободата сам да поставя и предлага важни теми".

Припомняме, че по време на изборната кампания за кмет и общински съветници Сидеров яростно нападаше Ангел Джамбазки, като многократно публично го призова да отговори дали е хомосексуален, "понеже има такива съмнения".

Отделянето на Волен Сидеров като независим общински съветник ще му даде възможност да се държи опозиционно, както демонстрира и на първото заседание на общинския съвет. Сидеров влезе в общинския съвет като водач на листата за общински съветници на "Атака". Той се отказа от мястото си в парламента, за да стане част от СОС.