Като няма държава: Рокери купиха линейка на с. Долни Пасарел

Общество
13:54 - 05 Януари 2020
201598
Като няма държава: Рокери купиха линейка на с. Долни Пасарел

След като държавата е на издъхване, но властта си купува самолет, рокерите от мото-организацията Masonic Riders Bulgaria купиха линейка на с. Долни Пасарел по техния нов проект „Мобилен консултативен медицински кабинет”.

Линейката е закупена от мотоклуба и ще обслужва слабо населени места, в които жителите нямат възможност да посещават медицински центрове за наложителен или профилактичен преглед, пише eurica.me.

Автомобилът за медицинска помощ бе представен на 2 януари в с. Долни Пасарел, район Панчарево, където мотористите откриха възстановената изцяло крайпътна чешма в селото.

Членовете на мотоклуба създадоха и даскало „Нови хора”, като допълнително обучение на деца за под формата на съботно школо за получаване на допълнителни познания по български език, литература, история и география на България.

Проектът стартира от София и ще бъде реализиран и в Бургас. Widows Sons Grand Chapter Bulgaria пък ще осигурява и медикаментите за месечното лечение на нуждаещите се. Също така спешната помощ е в готовност да се отзове на пътя при инцидент.

Линейката е екипирана с едно от най-високите нива за спешна помощ в България. При показването й пристигна група от ансамбъл „Българе“, за да пожелае на проекта успех и повече спасени човешки животи.