Лудогорец с рекордни премии за 11-тата, над милион е общият бонус

Разградчани стартират подготовка на 6 юни, обявиха пет контроли

Спорт
15:31 - 27 Май 2022
3240
Лудогорец с рекордни премии за 11-тата, над милион е общият бонус

През този сезон Лудогорец спечели рекордната си 11-та поредна шампионска титла на България, а същевременно с това футболистите на Анте Шимунджа си заработиха и рекордни премии за триумфа с нея. Общият отборен бонус, който ще бъде разпределен, се равнява на 1 050 000 лева.

Сумата за шампионската премия се формира на базата на точковата разлика между първия и втория в класирането в края на сезона. По вътрешна информация за всяка точка се дава по 50 000 лева. През тази кампания "разградските орли" поставиха рекорд и по този показател, завършвайки с цели 21 точки пред ЦСКА.

Лудогорец финишира с актив от 79 точки на върха. ЦСКА приключи сезона с 58 пункта, след като се сгромоляса през пролетта. Така сметката показва, че 21 точки разлика по 50 000 лева прави 1 050 000 лева общо.

Сумата ще бъде поделена между всички футболисти, треньори и служители, които имат участие в последния успешен сезон. Според източници на изданието тази схема на премиране при родния тотален хегемон за триумф с шампионската титла действа от няколко години. Дори и определената сума за точка е била една и съща.

Зелените стартират лятната си подготовка на 6 юни. Същия ден футболистите ще минат медицински изследвания и фитнес тестове в клиника Евровита в столицата. В 13:00 ч. ще се проведе пресконференция на Лудогорец с участието на представители на ръководството, треньорския щаб и футболисти. Брифингът е зала "Силует" на хотел "Маринела" в София.

Вечерта на 6 юни Лудогорец заминава за Банско, където ще протече първият летен лагер. Подготовката в планинския град ще продължи осем дни. На 13 юни в 10,30 ч. шампионите ще изиграят първата си лятна контрола срещу втородивизионния Струмска слава. Двубоят е с начален мач 10,30 ч.

Втората част от подготовката на Лудогорец ще се проведе в Австрия. Отборът заминава за алпийската държава на 15 юни с редовен полет от София до Мюнхен. Шампионите ще отседнат в градчето Бад Харинг, където се готвиха през последните три години.

В Австрия отборът ще изиграе четири контроли:

19 юни - БВ Линц (Клуб от Втора австрийска Бундеслига)

22 юни - Гройтер Фюрт (Участник в Първа Бундеслига през сезон 2021/2022 г.)

25 юни - Ференцварош (Шампион на Унгария)

26 юни - Нюрнберг (Деветкратен шампион на Германия)

Лудогорец се прибира в България на 27 юни и до началото на сезона ще се готви на своята клубна база в Разград. Първите официални мачове на тима са на 5/6 юли, когато започват предварителните кръгове на Шампионската лига.