Обвиниха Исус, откраднал 85 стотинки

Извергът обра 13-годишно момче

Новини
14:38 - 13 Август 2020
2051
Обвиниха Исус, откраднал 85 стотинки

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исус А.

Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел сумата от 85 стотинки от 13-годишно момче, като употребил за това заплашване. Насочил нож към него и придружаващо го момиче и гo заплашил с думите: „Дай ми пари“, „Дай ми още! Отваряй портмонето и давай още пари“, „Не викай, защото ще те ударя много лошо“. Грабежът е осъществен на 11.08.2020 г. в град Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че пострадалото момче и негова приятелка са стояли на беседка и са разговаряли. Към тях се приближил непознат мъж, който противозаконно отнел последните стотинки на момчето. Установено е също така, че обвиняемият има три предходни осъждания за деяния, осъществени от него още преди да навърши пълнолетие. Става дума за престъпления срещу собствеността, а едно от тях е квалифицирано като опит за грабеж. Налице са и данни, че Исус А. многократно е обявяван за издирване (19 пъти), както се е укривал, за да избегне наказателни преследвания спрямо него. Обвиняемият няма постоянен адрес, трудова заетост и води скитнически начин на живот.