Първо в Lupa.bg: COVID-19 удари и милионера Динко Динев

Общество
16:43 - 01 Юли 2020
8178
Първо в Lupa.bg: COVID-19 удари и милионера Динко Динев

Бизнесменът Динко Динев също е бил ударен от коронавируса, научи Lupa.bg. Oще миналия петък той и съпругата му са попаднали в статистиката на положително тестваните българи. 

Влиятелният бизнесмен и собственик на верига хотели в курорта "Св. Влас" е бил диагностициран малко преди да организира голямо събитие с благотворителна цел. По наша информация веднага след като е получил информацията за инфекцията, Динев се е обадил на всичките си контактни лица и лично ги е информирал. 

И той, и съпругата му, са изолирани вкъщи и всички контактни лица са тествани, като пробите им са отрицателни. И двамата се чувствали добре, а Динев е бил със съвсем леко неразположение. 

Всички служители от фирмите на Диневи са изследвани с PCR тест през тези два дни, всички са отрицателни. 

Ето и официалната позиция на Диневи Груп, изпратена до Lupa.bg: 

"Съсобственикът на „Диневи Груп“ Динко Динев е дал положителна проба за коронавирус. Положителен е резултатът и на неговата съпруга. И двамата се чувстват добре и не показват никакви симптоми. Другият собственик на компанията Йордан Динев е с отрицателна проба за коронавирус.

Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, Динев и съпругата му са изолирани в дома си. Осъзнавайки сериозността на ситуацията, Динко Динев спазва стриктно препоръките на лекарите, офисите на компанията се дезинфекцират и работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. Всички служители са направили PCR тестове и са дали отрицателни резултати.

Предприемачът благодари на всички за разбирането и подкрепата".