Плувец №1 Антъни Иванов поразен от Ковид-19 на бала на гаджето

Актуални новини
18:01 - 02 Юли 2020 (обновена)
10498
Плувец №1 Антъни Иванов поразен от Ковид-19 на бала на гаджето

Най-добрият български плувец Антъни Иванов е дал положителна проба за коронавирус, научи Lupa.bg от свой източник в Националния оперативен щаб (НОЩ). Днес е започнало активното лечение на младия талант.

Антъни Иванов и Габриела преди 3 дни на абитуриентския бал на момичето. Именно там плувец №1 на България се е заразил с Ковид-19

20-годишният спортист, който учи в САЩ, но от няколко месеца е във Велико Търново и родното Павликени заради пандемията, е бил кавалер на абуитуриентския бал на приятелката си Габриела. Вероятно на тържеството се е заразил от 19-годишния абитуриент на частния колеж "Аркус". Както вече стана ясно, младежът е приет в болницата в Бяла, откъдето е родом. 

Приятелката на Антъни - 19-годишната красавица Габриела, в навечерието на абитуриентския си бал, оказал се фатален за Антъни Иванов

Антъни Иванов е откаран в София за лечение, съобщават от Областния оперативен щаб, без повече детайли за състоянието му. Според наш източник, Антъни се чувства добре, но има лека кашлица и е отпаднал. 

Последната снимка, която Антъни е публикувал в "Инстаграм", е именно от бала, като е прегърнат с кмета на Велико Търново Даниел Панов. Панов все още не е изследван за наличие на коронавирус. Предстои да му бъде направен PCR тест, научи Lupa.bg.

Преди часове Регионалната здравна инспекция във Велико Търново съобщи, че вече са издирени 125 контактни лица със заразения абитуриент. От тях 7 са в първия ред и са най-рискови като възможно заразени. Карантинирани за две седмици са 37 ученици и учители.