ПОТРЕС! Учителка крещи към дете-инвалид: Ще я убия! (ВИДЕО)

Общество
12:35 - 03 Август 2021
7579
ПОТРЕС! Учителка крещи към дете-инвалид: Ще я убия! (ВИДЕО)

Немислима агресия на учителка към дете със специални образователни потребности в Бургас! Тормозът е заснет в ЦСОП-Бургас, бившето Помощно училище. Читатели изпратиха потресаващо видео с твърдението, че е заснето преди дни в сградата на центъра в морския град.

В него се чуват заплахи към децата, които реално не могат да говорят и няма на кого да се оплачат. Кадрите очевидно са заснети от работещ в центъра.

Видеото показва потресаващ разговор между две от педагожките, които работят с детето.

„Направо е отвратителна лигла”, казва едната от тях и продължава:  “Трябва да изляза, защото ще я убия… Тя знае какво става, като останем насаме. Ни майка ти ме стряска, ни баща ти, ни вуйчо ти, ни който и да е. Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“. „Тя пак ли откачи?“, пита друга даскалица. „След малко ще й счупя главата. Ще изляза, за да не я убия! Хич не ми се хили! Не знаеш каква ставам като полудея“, беснее преподавателката към ученичката.

За проблема днес сигнализира и депутатът от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова, която съобщи, че е уведомила лично кмета на града Димитър Николов.

Проверка на Флагман показа, че има подаден сигнал в Агенцията за закрила на детето, но директорката на ЦСОП Бургас Диана Костова обявила всичко за лъжа, обяснила, че децата са обгрижени, а родителите изключително доволни от отношението на педагозите. Видеозаписът е предаден на прокуратурата.

Авторът на кадрите е анонимен. Спори се и кога точно е направен клипът. Прокуратурата разследва случая.

"Не мога да кажа точно кога е сниман клипът. Предполагам, че е отпреди 3-4 години, тъй като една от колежките на клипа вече е пенсионирана. Тогава последно е работила с това дете. Другата колежка е наш служител, в момента е в отпуск. Третият човек, който е снимал клипа, не знаем кой е. Надявам се някой да ни каже", заяви пред NOVA директорът на Центъра Диана Костова.

 "Всички ние приемаме, че това е недопустимо да се случва. Участвалите в клипа ще понесат своята отговорност и ще получат нужното наказание", категорична бе Костова.