Радев: Властта да се замисли за управлението си

Вероятно на ГЕРБ не им харесва отношението на хората, каза президентът по повод критиките за шествието в памет на Апостола

Топ
12:15 - 20 Февруари 2020
3100
Радев: Властта да се замисли за управлението си

"Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление". Това каза президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Поводът за коментара му е декларацията на ГЕРБ, която Тома Биков прочете днес в парламента. Тя беше посветена на скандала, който се завихри снощи по време на честванията на годишнината от смъртта на Васил Левски в София.

По време на поклонението пред паметта на Апостола на свободата сред множеството се чуха освирквания и политически скандирания срещу правителството. Сред хората, дошли на шествието в столицата, се събраха поддръжници на БСП и други опозиционни формации. 

Случилото се стана повод за ожесточен спор в пленарната зала на Народното събрание днес. Двете основни парламентарни групи - на ГЕРБ и на "БСП за България", прочетоха декларации, като управляващите обвиниха за грозните сцени президента Румен Радев, а опозицията го защити и на свой ред контраатакува с нападки срещу правителството.

Снимка: Агнес Методиева