Още един съдия гори заради корупция

Топ
14:27 - 17 Февруари 2020
3314
Още един съдия гори заради корупция

Пореден български съдия може скоро да се сбогува с кариерата си заради корупция. Това стана ясно днес след срещата на Иван Гешев с 20 кмета на малки населени места. 

"Прокуратурата проверява извършено корупционно престъпление от съдия", обяви след разговорите говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя конкретизира, че по време на срещата са били обсъдени корупционни практики в местната власт. "Бяха депозирани и данни за извършени корупционни престъпления в съдебната система“, уточни Милева и каза, че към момента няма да разкрие повече данни за съдията, който ще бъде разследван, тъй като очакват сигнала срещу него да постъпи официално.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев призова представителите на Сдружението на кметовете на малките населени места да подават сигнали до местните прокуратури - както във връзка с битовата престъпност, така и за корупционни действия на представители на местната власт. 

"Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време за решаване на конкретни проблеми. За нас е изключително добре да има взаимодействие на местно ниво и затова съм насърчил местните административни ръководители на прокуратурата да установяват контакти с местната власт", смята шефът на държавното обвинение.