Разпънаха Мони Паси на кръст: Наричат го от "мъдрец" до "мюре"

Евроатлантик №1 се похвали, че мисията му е "на ползу роду", ексцарист го пита защо става за резил

Новини
15:41 - 05 Октомври 2022
8453
Разпънаха Мони Паси на кръст: Наричат го от "мъдрец" до "мюре"

След като позабравения евроатлантик №1 Соломон Паси стана избраник на ГЕРБ за медиатор в почти обречените разговори за правителство, бившият външен министър буквално бе разпънат на кръст от стари и нови политици, стари съмишленици и отявлени критици.

Самият Паси се похвали, че е приел поканата на Бойко Борисов да е част от контактната група за преговори за съставяне на евроантлантическо мнозинство и обяви, че това е огромен и предизвикателен дълг, той бе бомбардиран хем с крайно емоционални реакции. 

„Успех, Мони, бива те.”, „Ти можеш” и „Струва си”, "Дано вашата мъдрост помогне на България" в тези тежки времена, коментари към „момчето с тръбанта”. В същото време Паси получи агресивни и обидни послания, част от които бяха и нецензурни.

„Успех ли? Че това за хвалба ли е?”, удариха по ентусиазма му недоволни избиратели.

Не ставай за резил на стари години. Тъпо е да бъдеш мюре на тези, които изпълниха поръчката на Кремъл с Турски поток, удари по някогашния си съмишленик и бивш царист Владо Дончев.

„Това начинание е обречено. Не може някой да потроши къщата на комшията си, а после да очаква, че авторитетен човек ще съдейства да работят заедно на къра, и комшията да се съгласи.”, написа Милен Стоянов.

„Защо пропилявате собствен имидж?”, „ Не сте гнуслив, забелязвам”,  написаха други, възмутен от мисията на Паси.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвика всеобща изненада, като обясни, че създава контактна група с бившия президент Росен Плевнелиев и Соломон Паси като отявлени евроатлантици, които могат да преговарят с ПП и ДБ за бъдещо коалиционно управление на страната.