Разстреляха футболен хулиган №1 на Италия (СНИМКИ 18+)

Спорт
08:46 - 08 Август 2019
26557
Разстреляха футболен хулиган №1 на Италия (СНИМКИ 18+)

Страховитият тартор на агитката на италианския футболен гранд „Лацио“ Фабрицио Пискители беше убит посред бял ден в сряда, информираха медиите на Апенините.

Пискители, сдобил се с репутацията на футболен хулиган №1 на Италия и известен с прякора си Диаболик, е бил причакан в засада при Аквадуктите, недалеч от Чинечита в предградията на Рим. Нападателят му се е приближил отзад и го е застрелял почти от упор в лявата част на главата.

Полицията в Рим извършва оглед на района, където бе убит знаковия футболен ултрас Диаболик

Италианските медии твърдят, че Пискители наскоро е бил обект на разследване за търговия с наркотици, а предположенията на полицията са, че убийството е извършено от негови конкуренти в наркобизнеса. Диаболик и ръководените от него ултраси от Северната трибуна на стадион „Стадио Олимпико“ в Рим винаги са били в центъра на скандалите. Преди година тарторът на агитката на „орлите“ забрани на жени да седят на първите редове на стадиона, а заплахата за нарушителките бе ритуално остригване на косата.

Криминалистите в Рим оглеждат трупа на Фабрицио Пискители

Ултрасите на Лацио често са обвинявани в антисемитизъм при отношенията си с враждуващите фенове, както и с разпъването на фашистки знамена. Запалянковците на тима редовно нападат агитките на другите отбори, често при тези атаки се използват ножове и бухалки, а понякога – и огнестрелно оръжие.

Сред приятелите на Фабрицио Пискители са и няколко български ултраси от фен групировката „София Запад“, подкрепяща „Левски“.

Членове на групировката "София Запад" на стадиона на "Лацио" по покана на тартора на агитката на "орлите" Диаболик