Само в Lupa.bg: Бащата на убиеца Джок го прибира със самолет

Общество
18:40 - 19 Септември 2019
7501
Само в Lupa.bg: Бащата на убиеца Джок го прибира със самолет

Бащата на предсрочно освободения убиец Джок Полфрийман - Саймън, идва в България, за да го прибере в родната Австралия. По информация на медиите там той вече е закупил самолетните билети за София. Очаква се да кацне в София до 36 часа.

"Безумно се радвам да разбера, че Джок вече е свободен. Чакаме го всеки момент да излезе от затвора, но остава да разберем всички условия по предсрочното му освобождаване", коментира Полфрийман-старши пред Ей Би Си Австралия. 

Патологът от Нюкасъл съобщи още, че цялото семейство на убиеца го чака с нетърпение в родния град.  Австралийските медии пишат, че Джок Полфрийман винаги е свидетелствал, че се е притекъл на помощ на циганин, нападнат от пияни български младежи, когато е наръгал 20-годишния студент Андрей Монов. 

Дори 86-годишният дядо на австралиеца дойде у нас да го види през май, когато той бе обявил гладна стачка заради "лоши" условия в затвора. Тогава Тони Полфрийман успя да го убеди да започне да се храни. 

Австралийските медии не крият радостта си от предсрочното освобождаване на Джок, докато у нас новината дойде шокиращо. Все още няма реакция от държавните органи.