Сани Жекова се прости трогателно с бившия си приятел Алекс Пулин

Австралийският сноубордист се удави по време на подводен риболов на Големия бариерен риф

Спорт
17:25 - 08 Юли 2020
25229
Сани Жекова се прости трогателно с бившия си приятел Алекс Пулин

Сноубордистката Александра Жекова отправи мили думи към близките и семейството на загиналия сноубордист Алекс Пулин. Двукратният световен шампион се е удавил по време на подводен риболов на Големия бариерен риф в родната Австралия.

Алекс Пулин е бил открит на дъното на океана от друг гмуркач, бездиханен и без кислородна маска. Полицията разследва инцидента. Засега обаче се смята, че 32-годиният Пулен се е гмуркал сам.

"Изключителен атлет, съотборник и човек. Почивай в мир", написа Сани Жекова в социалните мрежи, като от свое и от името на баща си Виктор добави още: "Завинаги ще останеш важна част от нашия живот."

Жекова и Пулин бяха двойка в живота, в активните й състезателни години.

Алекс Пулин бе един от най-известните австралийски състезатели в зимните спортове. Той взе световните титли в Ла Молина (2011 г.) и Стонхем (2013 г.) и има бронз от първенството на планетата в Сиера Невада (2017 г.). Освен това има и сребро от X Games през 2016 г.

Пулен бе знаменосец на Австралия на откриването на зимните олимпийски игри в Сочи, където отпадна на 1/-финал. Във Ванкувър той завърши на 17-о място.

Алекс дълги години излизаше с българската звезда в бордъркроса Александра Жекова, но двамата се разделиха. Въпреки това той ползваше помощта на нейния баща Виктор Жеков във всяко едно състезание.

 Със Сани се разделиха след 5-годишна връзка преди игрите в Сочи 2014, където Алекс беше знаменосец на австралийската делегация. С него Жекова споделяше любимите му хобита – гмуркане по екзотични кътчета и кайтсърфинг. През 2017-а Пулин завърши четвърти в старт от Световната купа в Банско.