Шоко ябълков сладкиш с лешници

за 20 парчета, 80 мин

Кухня
10:19 - 08 Октомври 2019
500
Шоко ябълков сладкиш с лешници

Продукти

400 г ябълки

1 с.л. лимонов сок

150 г брашно

150 г смлени или ситно счукани лешници (може да се заменят с други ядки)

3 ч.л. бакпулвер

2 ч. л. канела

6 ч.л. какао на прах

300 г меко масло

350 г захар

3 яйца

100 г готова шоколадова глазура или разтопен тъмен шоколад

 

Приготвяне

Ябълките се обелват, разрязват се на осем, изчистват се семките и се нарязват на малки парченца. Смесват се веднага с лимоновия сок.

Смесват се брашното, лешниците, бакпулверът, канелата и какаото.

Разбива се маслото със захарта. Добавят се едно по едно яйцата и се разбърква.

Постепенно се добавя сухата смес и се разбърква на гладко тесто.

Изсипва се в дълбока тава около 40х30 см с намазнена хартия за печене.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса 30-35 мин. Оставя се да изстине.

Разтопява се глазурата и се полива на ивички с лъжичка.

Сладкишът може да се поднесе гарниран със сладолед или бита сметана.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".