Скандално: Топлинен счетоводител преби журналист

Крими
13:50 - 27 Август 2021
10710
Скандално: Топлинен счетоводител преби журналист

Журналист стана жертва на топлинния счетоводител Siemens-Елвеко. Във физическия смисъл на думата. Става дума за Цветан Фиков от BGReporter.info, който си тръгна от клона на фирмата в жк. Красна поляна със счупен крак, след като умишлено бил блъснат по стълбите.

Ето как се стигнало до крайно неприятния инцидент:

Вчера в 10:30 ч. Цветан Фиков посетил клон на топлинния счетоводител Siemens-Елвеко в жк. Красна поляна, за да пусне възражение за изравнителната си сметка.

„Отказаха да приемат възражението ми, въпреки че е в срок, който е до края на месец август. Поисках да ми се даде обяснение защо ми отказват да приемат възражението”, разказва Фиков.

Докато чакал обяснение, пристигнал управителят на клона, който бил без маска и започнал да вика в лицето на Цветан Фиков, че имал да плаща 21 лв. и докато не ги плати, няма да му приемат възражението.

Пострадалият журналист Цветан Фиков 

„При напускането на офиса на топлинния счетоводител управителят ме бутна по стълбите и при падането на земята ми се счупиха костите на стъпалото и ми предстои операция”, разказва още потърпевшият Цветан Фиков, вече от „Пирогов”.

Освен със счупен крак, пострадалият имал и други травми. На мястото на инцидента са пристигнали полиция и линейка, за да му се окаже бърза помощ и да се вземат показания от нападателя и пострадалия.

От полицията информираха, че служителя на Siemens-Елвеко е задържан за 24 часа в 3-то РПУ. Преписката по случая ще бъде предадена на прокурор и ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда.

Травмите след падането не се нуждаят от коментар.