Lupa.bg позна: Стамен Белчев поема ЦСКА за новия сезон

Милош Крушчич ще бъде изпъден след края на първенството, независимо от представянето на червените

У нас
12:52 - 28 Май 2020
3726
Lupa.bg позна: Стамен Белчев поема ЦСКА за новия сезон

Стамен Белчев ще бъде новият треньор на ЦСКА за следващия сезон, се потвърди рокадата на "Армията", за която Lupa.bg ви информира още в средата на април. Сегашният наставник Милош Крушчич ще бъде изпъден след края на първенството, независимо от представянето на червените, дори и да спечелят Купата на България. Присъдата вече била прочетена от баш боса Гриша Ганчев и дясната му ръка Стойчо Стоилов, а вчера решението е било съобщено на срещата с тарторите от Сектор "Г".

Една от причините за развода са играта и резултатите, които не отговаряли на амбициите на шефовете. Гришата, синът му Данаил и главният мениджър Стоилов вече съжалявали, че не изгониха Крушчич още след унизителната загуба от Царско село с 1:2 в края на февруари. Според нашия източник Ганчев още тогава искал да го разкара, но паузата заради пандемията от коронавируса поставила шефовете в сложно положение. Тренировките бяха прекъснати и това временно спасило главата на сърбина.

Доверието на ръководството на ЦСКА към Милош Крушчич се изчерпа

Другият проблем в работата на Крушчич е, че той нямал намерение да гради отбор от българи и да налага юноши от школата, сред които и откритието на сезона Митко Митков. Сърбинът се опъвал, че в такъв случай нямат право да му изискват резултати. Затова по-рано този сезон изпратил Митков да ходи в Дунав (Русе), а друг от обещаващите младоци Тонислав Йорданов – в Етър. Сега обаче самият Крушчич ще бъде изпъден да си ходи в Белград след края на сезона. А нищо чудно и по-рано.

Гриша Ганчев вече се е разбрал със Стамен Белчев да поеме ЦСКА за новия сезон. Именно върху него ще падне сложната задача да направи тим предимно от българи и местни момчета от школата, тъй като коронавируса сериозно удари по финансите на клуба и бюджетът няма да позволява големи заплати за чужденци. 51-годишният хасковлия водеше червените до началото на май 2018 г., но го освободиха малко след отпадането от Левски (0:2, 2:2) за Купата на България