Супа с праз , кайма и топено сирене

за 4 порции, 35 мин

Кухня
10:10 - 16 Ноември 2019
926
Супа с праз, кайма и топено сирене

Продукти

500 г мляно месо по избор

2-3 стръка праз

250 г топено сирене

1 ч.ч. заквасена сметана

1 л зеленчуков бульон

сол, черен пипер и индийско орехче

3 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Каймата се запържва на гранули в загретия зехтин или олио до златисто и се подправя със сол и черен пипер.

Празът се нарязва на малки пръстени, заделя се малко от зелената част, останалото се добавя към каймата. Запържва се още около 5 мин.

Сипва се бульонът, кипва и се оставя да къкри около 10 мин.

Добавя се топеното сирене и се разбърква да се разтопи.

Застройва се със заквасената сметана. Подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче.

Гарнира се със заделения зелен праз.

Супата може да се поръси с хлебни крутони, запържени в масло, или да се гарнира с тънки филийки прясно изпечен хляб.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.