Вегани скочиха срещу новия хит на Ицо Хазарта, псувал ги (ВИДЕО)

Ексклузивно
15:28 - 22 Май 2019
45169
Вегани скочиха срещу новия хит на Ицо Хазарта, псувал ги (ВИДЕО)

Хиляди вегани от голяма фейсбук група побесняха срещу новия хит на Ицо Хазарта „Гладен”, като го набедиха, че е включил обидни текстове срещу тях в парчето, видя репортер на Lupa.bg. Според враговете на месото рапърът не просто дискриминира тяхната общност, но и призовава да се ядат мръвки, като за капак ги псува на майка. Някои от най-разгневените се заканиха да заклеймят хип-хопъра на протест.

„Хазарта използва публичното пространство, за да прокарва вредни идеологии. Това, че използва нецензурни думи и ругатни в песента си, за да се хареса на определена публика е безобразие”, коментира 43-годишният Иван Луков от София, който от 25 години не е вкусвал нищо животинско.      

„Прасета, филета... Ще я караме на салати и мляко 2,5 процента…", се пее в хита на Ицо. Тази ирония обаче хич не допадна на отреклите се от месото.

Веганите настояват, че Хазарта открито им се подиграва. „Кво да ям? Никви прасета, телета, филета, кюфтета, спираме тия питиета, мани ги тия мезета, караме само на 2% мляко, боб в гърнета, плод и зеленчук и две 
кафета”, пее хип-хопърът в парчето си, което вече се радва на интереса на стотици хиляди негови фенове.

„Какво иска да каже - че сме глупаци, които ядат плод и зеленчук? Значи е по-достойно да се тъпчем с умрели животни и да се наливаме с алкохол, така ли?”, намесиха се и други почитатели на безмесния начин на живот. Аскетите обаче са най-ядосани от това, че Хазарта ги нарича илюминати.   

„..пак съм трезвен и съм бесен - как ядете само салати, майка ви деба, илюминати…”, пее Ицо в бързо набиращия скорост хит.  

Финалът на „Гладен” също „вади от обувките” здравословните. „Хората по два екземпляра отиват към бара, а аз седа и гледам тъпо кантара... колко бързо преработвате храната - дай една пържола и си земи киноата!”, раздразни веганите до крайност Хазарта. 

Недоволните от идеологията на Хазарта се зарекоха да спрат да слушат завинаги песните на прочутия рапър.