Веселба в Lupa.bg: Георги Гергов тропа хоро с враговете на Корнелия

Политика
14:30 - 22 Юни 2020
15377
Веселба в Lupa.bg: Георги Гергов тропа хоро с враговете на Корнелия

Червеният милионер Георги Гергов тропа хоро с враговете на Корнелия Нинова в елитен пловдивски ресторант, издаде пред Lupa.bg източник от върховете на БСП. Бизнесменът събрал опозиционерите на лидерката на Столетницата, за да почерпи за разгрома, който нанесе на „Позитано” 20 с преизбирането си на поста председател на Градския съвет на БСП в Пловдив.

Сред най-видните гости на хорото и трапезата са бившия шеф на БСП Михаил Миков, яростен опонент на Корнелия, и Атанас Мерджанов от Националния съвет.

Георги Гергов почерпил с тънки мезета и отбрани питиета в събота вечерта, 20 юни, часове, след категорична победа по време на градската конференция на социалистите.

Баровецът спечели вота на делегатите от първото гласуване, като събра близо 80% подкрепа. От гласували 116 делегати Гергов получи близо 90 гласа. За втория Иван Петков - Бебете са гласували 24 души. Останалите гласове са разпределени между другите двама кандидати - Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Георги Гергов се връща на поста на градски председател, след като преди три години той се оттегли от него в полза на Красимир Трифонов. Самият Трифонов, който заемаше поста до този момент, днес си направи самоотвод, както постъпиха и д-р Любомир Паунов и Йордан Василев.