Внезапно почина Валери Тарандов. Инфаркт!

Юристът, бивш зам.-министър на правосъдието, си отиде в Испания

У нас
19:25 - 28 Юни 2019
137723
Внезапно почина Валери Тарандов. Инфаркт!

Тъжна новина долетя от Испания. Внезапно е починал юристът Валери Тарандов. Трагедията стана в иберийската държава, където днес адвокатът пристигнал за почивка. Според информацията причината е инфаркт.

Валери Тарандов бе заместник–министър на правосъдието в служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев. Валери бе активен автор във фейсбук и неговите постове, коментари и позиции блестяха с брилянтно чувство за хумор, ирония, самоирония и сарказъм.

Тарандов е роден през 1972 г. в Габрово. Завършва право със специалност "Правораздаване" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1997 г. От регистрацията му в софийската колегия през 1999-а до 2005 г. е адвокат в АДД “Георгиев, Тодоров и Ко.”, а от 2007 г. е управляващ съдружник в АДД “Братанов и Тарандов”.

Има специализация в областта на търговското, гражданското и административното право. Валери Тарандов произхожда от неслучайно семейство. Той е син на художника Янко Тарандов от Габрово, а сестра му Елеонора е журналист и в момента е редактор във “Форбс” - България. От 2015 г. Тарандов е заместник-председател на Софийския арбитражен съд и арбитър.