Зеленчукови спагети с киселец

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:15 - 14 Юли 2021
2775
Зеленчукови спагети с киселец

Продукти

1-2 червени чушки – около 200 г

1-2 жълти, оранжеви или зелени чушки – около 200 г

2 моркова – около 150 г

300 г броколи

12 жълти, червени или микс чери домати

1/4 връзка магданоз

около 20 г киселец

3 стръка пресен лук

300 г спагети

4 с.л. зехтин

1 ч.л. лимонов сок

 сол и черен пипер

 

Приготвяне

Чушките се изпичат и се обелват, нарязват се на фини ленти.

Морковите се нарязват на тънки шайби. Броколите се разделят на малки розички. Чери доматите се разполовяват.

Магданозът и киселецът се нарязват едро. Пресният лук се нарязва на пръстенчета.

Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода. Около 4 мин. преди края на варенето се добавят броколите и морковите да се бланшират до леко омекване, но да останат хрупкави.

Отцеждат се спагетите и зеленчуците. Добавят се печените чушки, чери доматите, киселецът, магданозът, пресният лук и се разбърква.

Подправят се със сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина.

Вместо спагети може да се използва друга паста по избор.