Жизел Бюндхен засажда 40 000 дървета за ЧРД №40

Бюти
17:29 - 21 Юли 2020
5311
Жизел Бюндхен засажда 40 000 дървета за ЧРД №40

Жизел Бюдхен, която на 20 юли навършва 40 години, планира да отбележи годишнината си не просто с парти, а с масово засаждане на дървета. „Отварям нова глава в живота си и искам да го отпразнувам със смисъл. Затова планирах да засадя 40 000 дръвчета - през годините на участие в благотворителни акции разбрах, че това е най-добрият начин да благодаря на майката природа ”, написа Жизел в Instagram.

40 000 фиданки ще бъдат засадени от името на Жизел и нейното семейство в бразилските гори на Амазонка и частично ще заменят изсечената гора. Моделът призова феновете си да последват нейния пример и да направят дарение на Viva Avida, програма за възстановяване на тропическите гори. Засаждането на дървета ще започне веднага след края на карантинните мерки в Бразилия.

През 2004 г. красавицата посети племе в тропическите гори на Амазонка и там научава колко много тези хора ценят природата. Вижда отблизо дълбоките им познания, както и проблемите със здравето и околната среда, породени от обезлесяването, които имат. "Бях твърдо решена да направя нещо, за да помогна. През 2006 г. първият проект, който подкрепих, беше наречен „Y Ikatu Xingu” от ISA. Неговата цел беше да помогне за възстановяването на земята и в подкрепа на местните общности", споделя още тя.  

14 години по-късно Жизел търси помощ от същата организация за засаждането на дърветата по повод рождения си ден. "За моя изненада научих, че по проект Y Ikatu Xingu, който подкрепихме през 2006 г., е създадена богата банка за семена, която е помогнала за възстановяването на повече от 6600 хектара обезлезени земи и на над 560 души от племето, най-вече местни жени. Толкова се зарадвах да разбера, че малките семена, които посадихме преди толкова години, са се развили и дават живот. Днес ще използваме същата банка за семена, за да засадим 40 000 дървета за моя рожден ден - и да продължим да възстановяваме природата. Сърцето ми е пълно!", разказва Жизел в профила си във Фейсбук.