Зловещо: Погребален агент е пиар №1 на Корнелия Нинова

Личности
12:43 - 03 Юни 2020
22781
Зловещо: Погребален агент е пиар №1 на Корнелия Нинова

Пиар стратегиите на Корнелия Нинова се чертаят от...погребален агент. Новината лъсна от интервю на на Калина Андролова със Станимир Петров, член на БСП, учредител и председател на ОПО „Родина“ в гр. Стара Загора, дългогодишен състезател и републикански шампион по самбо, видя Lupa.bg.

Станимир Петров е сред младите надежди на БСП

Оказа се, че публичните изяви на лидера на Столетницата се мислят от Васил Самарски, червения любимец от Казанлък, собственик на погребална агенция, регионална телевизия и радио. Доскоро се говореше, че без него не можеш да погребеш никой в Казанлък”, категоричен е Станимир Петров.

Излиза, че акцията, която Корнелия проведе на гроба на големия Стефан Данаилов на 27 май със знаменателното „Днес се навършват шест месеца от смъртта на Стефан. Толкова много ни липсваш, учителю, приятелю, другарю”, е била сътворена именно от Васил Самарски. По този повод Станимир Петров коментира: „Някои хора успяха да изградят нещо като личен социализъм, та дори и през гробищните паркове. Прекомерната експлоатация на образа на Стефан Данаилов в БСП, особено от Корнелия, води вече до обратен на очаквания ефект”.

Самият той не е очаквал такава пиар акция при положение, че пред партията и държавата стоят редица нерешени проблеми. „Една социалистическа партия е редно да се занимава с по-различни неща от пиари по гробищните паркове. Но след като Корнелия си е назначила за пиар погребален агент, така се случва”, заключи младият социалист.

Корнелия е щастлива до Васил Самарски

Преди дни в интервю за „120 минути“ БСП лидерът отсече, че опозицията в БСП е движена от общ външен център и че ГЕРБ иска да вземе на управление на соцпартията. „Това е нейната опорна точка пред бабите и дядовците, които хабер нямат колко разграбена е касата. Вие от тази „опасна“ опозиция ли сте?”, пита Андролова.

На което председателят на ОПО „Родина“ в Стара Загора отговаря: „Член съм на БСП от 13 години и съм работил за всички избори досега. Довел съм много хора в партията. Това прави ли ме опозиционер, според вас? Считам, че размахването на заплахата от подобна мистична опозиция е само инструмент за защита на Нинова.

В една нормална демократична структура винаги има хора с различно мнение. Ние вече се отрекохме от онези тоталитарни времена, когато нашите мисли бяха еднакви с мислите на вожда. Категорично не приемам да ме слагат в каквато и да е форма и схема, наречена вътрешна опозиция. Аз водя политически диалог с всеки. Не може лидерът на БСП да посочва с пръст цели групи в БСП и да им лепи етикети.

Това е недопустимо поведение. Ние навремето изгонихме Георги Първанов, казахме, че можем без него. Сега казваме, че можем и без Сергей Станишев и се борим със „станишевизацията“, измислена всъщност от Нинова. Гоним и Михаил Миков, защото и без него можем. Накрая с кого ще останем в БСП? Това не е начин на правене на политика. Явно Корнелия може без всички. И без партията може.”, завършва Станимир Петров.