Звездата от „Влад“ Адриан Нартеа - модел № 1 в Румъния (СНИМКИ)

През ключалката
23:00 - 21 Януари 2021
33245
Звездата от „Влад“ Адриан Нартеа - модел № 1 в Румъния (СНИМКИ)

От началото на годината зрителите на bTV се радват на успешния румънски сериал „Влад“, който много бързо стана хит и в България. Това е първият румънски сериал в ефира на телевизията и зрителите имаха възможност да се срещнат с харизматичния Влад, в чиято роля е новият в индустрията румънски актьор Адриан Нартеа.

Участието на 39-годишния красавец в сериала „Влад“ го направи много популярен и в чужбина. Актьорът пресъздаде героя си по един неповторим и запомнящ се начин. Той стана любимец на зрителите в много страни, сред които и България.

Румънската продукция е създадена като римейк на “Езел” - най-скъпия турски сериал за времето си, който тръгна у нас в началото на 2012 г. И ролята на несправедливо тикнатия в затвора Влад е поверена тъкмо на младия и талантлив Нартеа, който на Коледа обяви в социалните мрежи, че ще става татко за втори път.

“Герой като Влад е огромно предизвикателство за всеки актьор и съм изключително щастлив, че точно аз бях избран да се превъплътя в неговата кожа”, казва Адриан. Той е участвал в британската драма от 2014 г. “За кралицата и страната” на Джон Бурман, която е продължение на друг филм на същия режисьор - “Надежда и слава” от 1987 г.

Адриан се е снимал и в комедийния сериал “Блокът”, който разказва за забавните приключения на семейства, които живеят в една кооперация - досущ като българския “Етажна собственост”. Освен като филмов актьор Адриан се изявява и като тв водещ.

Той е роден на 6 август 1981 г. в Брашов и завършва Националната академия по физическо възпитание и спорт в Букурещ. Дебюта си пред камера прави през 2007 г. Женен е за красивата манекенка Алина Феринчеак. Семейството има дъщеричка - Мара, а сега е в очакване на второто си дете.

Като всяко дете, отгледано в планински град, бъдещият актьор се научава да кара ски и кънки в ранна възраст. Родителите му го насърчават да започне работа, която да му носи удовлетворение. И освен това кой може да бъде по-интелектуален от учител? Това е една от опциите.

Дори свещеничеството е включено в списъка на професиите, избрани за Адриан. Той обаче има други планове. Мечтае да избере работа, която да е с относително фиксиран график. Така че, през останалото време да се грижи за семейството си.

В гимназията тренира волейбол и сноуборд. Между 1996-2004 г. е част от отбори по волейбол. Страстта му към спорта го кара да избере факултет, който е спортен профил.

Един ден той получава телефонно обаждане и му е направено предложение, което ще промени живота му. Красавецът Адриан Нартеа е определен за точния мъж, който да заснеме реклама за банка.

Рекламният опит ще му отвори вратата за моделска кариера, а след това и за актьорска. Без никакъв опит в актьорството се появява в първата си поредица, наречена „Бърза храна“. Той се чувства добре на снимачната площадка и се опитва да „открадне“ работа от по-опитните си колеги.

Моделството се съчетава приятно с тази на водещ на различни събития. Телевизията идва като предизвикателство. Адриан се оказва талантлив, а това е само допълнение към факта, че той е и привлекателен мъж.

Нартеа сподели пред bTV, че е идвал в София два пъти, за да снима реклами, но е останал много изненадан да научи, че само за няколко дни се е превърнал в истинска звезда у нас. Това е станало след като актрисата Елена Бойчева, която озвучава сериала на български, се е свързала с него чрез „Инстаграм“.

„Елена беше първата, която ми писа съобщение в „Инстаграм“, спомня си той. „Много бях щастлив, че се свързаха с мен. Можех да разбера как върви сериалът в България. Благодаря, че го направиха, защото на онзи етап това беше единствената ми обратна връзка от там. Влад вече е успешен извън границите на Румъния и особено за България се радвам много, защото вие сте наши съседи и приятели", каза Адриан.

Той сподели, че никога в живота си не е мечтал да бъда звезда и все още му е трудно да приеме славата си. Най-вече защото с голямата известност идва и сериозна отговорност, тъй като младият мъж вече се е превърнал в модел за подражание на десетки мъже и момчета.

Когато преди няколко години се е явил на кастинга за ролята на Влад, е бил сигурен, че няма начин да я получи, защото не е професионален актьор, а заедно с него са се явили, както му е изглеждало, всички мъже в Румъния.

Адриан минава на втория етап, където вече са само 10 човека, но въпреки това остава изненадан, когато няколко седмици по-късно получава обаждане от агента си, че е получил ролята. Това е първата му главна роля, като до този момент се е снимал предимно в реклами и има няколко съвсем малки роли в кинофилми. 

Като младеж Адриан Нартеа се изявява на модния подиум и това го „заразява“ с желание да бъде харесван от публиката. Така става един от най-търсените модели в Румъния.

Актьорът поддържа доброто си физическото състояние с много спортове. Практикува скуош. Заедно с приятелите си от медиите, той с удоволствие приема да популяризира спорта.

Адриан е голям любител на адреналина и обича каскадите. Той се надява, че един ден ще му бъде предложена роля в екшън филм. В свободното си време той излиза с приятели и играе с кученцето си йоркширки териер. Обича почивките в Гърция.

От 2010 г. Адриан изживява красива любовна история с бившия модел Aлина Феринчеак. Случва се Алина да го ревнува, когато вижда годеника си да целува друга жена, но Ади знае как да я успокои.

След кариера в моделството, тя избра да стане гримьор. Талантът в тази професия се видя в новите й проекти. Ади се гордее със съпругата си, двамата се подкрепя във всичко - от професия до всичко останало.

Адриан Нартеа е чувствителен мъж, който знае как да предложи романтика, нежност и страст. И сега, всички те имат един получател – Алина.

Адриан предлага брак на Алина по специален начин. Той я кани в сладкарница. Алина е много изненадана, когато намира предложението за брак върху изписаната шоколадова торта. Било Свети Валентин 2014 г. и със сигурност този празник ще остави завинаги красив спомен и за двамата.

Адриан Нартеа се смята за искрен човек и както обича да казва: „Онова, което виждаш, е това, което си заслужил да получиш“.