ЗВЯР: Сводник от Русе извадил единственото око на просяк

Общество
17:17 - 20 Януари 2021
3040
ЗВЯР: Сводник от Русе извадил единственото око на просяк

Сводник от Русе изтезавал жертвите си и извадил единственото око на мъж, принуден да проси в Австрия. За деянията си, свързани с трафик на хора с цел сексуална експолатация и просия, бил осъден от Районния съд за наказателни дела във Виена на 1096 дни лишаване от свобода, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

39-годишният И.Ж. вече бил изтърпял част от наказанието си в Австрия, но заявил желание да излежи остатъка от него в България, където съпругата му била тежко болна. Русенският съд счете искането за основателно. Решението обаче може да се обжалва в 14-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

В Австрия сводникът е признат за виновен в това, че в периода 2016 г. – 2019 г. извършил трафик на хора в съучастие с други трима души. Отнел личните документи на жертвите и ги принуждавал да проституират и просят чрез насилие, побой, изтезания, изнудване и заплахи, възползвайки се от безизходицата им. При изтезанията извадил окото на една от жертвите. Мъжът има и втора присъда от австрийския съд за ползване на чуждестранен фалшив документ.