Карадайъ изригна към Хр. Иванов: Разбихте СДС и разрушихте демокрацията!

Новини
09:47 - 28 Юли 2021
5376
 Карадайъ изригна към Хр. Иванов: Разбихте СДС и разрушихте демокрацията!

Остра реч от трибуната на парламента произнесе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, подразнен от изказването на лидера на ДБ Христо Иванов, който говори преди него.

Вие разцепихте СДС чрез анти-ДПС риторика и рушите демокрацията в България, отсече председателят на движението.

2 десетилетия у нас няма дясна партия, добави той.

"Не споделяме общи либерални ценности. Между нас и вас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци на истински борци срещу тоталитарната комунистическа власт, някои платиха цената на демокрацията с живота си", заяви лидерът на ДПС.

Без да се явявате на избори, имате министри във всички правителства – Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, изброи Карадайъ и обобщи, че има над 20 министри, които, както казва Борисов, са спуснати от кръга "Капитал". 

Менторът ви казва, че черното не става бяло.Вие повече от 1000 пъти казвате на бялото черно, но то си е бяло. И това много добре го знаете и вие, и многобройните членове и симпатизанвти на ДПС, обърна се към Христо Иванов Карадайъ.

Разединеното общество няма приоритет. Ние призоваваме за диалог, да възстановим нормалнонстта в политиката и демокрацията в България, обобщи  лидерът на ДПС.