(Педро) Алмодовар представя дълго чакан филм с (Педро) Паскал в Кан

Късометражната лента „Странен начин на живот“ е своеобразен отговор на „Планината Броукбек“

Култура
13:05 - 13 Април 2023
2271
(Педро) Алмодовар представя дълго чакан филм с (Педро) Паскал в Кан

Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар ще представи дългоочакван късометражен филм, заснет на английски с Итън Хоук и Педро Паскал, на 76-ия кинофестива в Кан, предаде Франс прес, позовавайки се на организаторите.

„Странен начин на живот“ („Strange Way of Life“) ще бъде показан в официалната селекция и като световната предпремиера, се посочва в направеното от тях изявление. Прожекцията ще бъде последвана от среща с режисьора и неговия екип, допълва БТА.

Очакван като своеобразен отговор на „Планината Броукбек“ (2005) на Анг Лий, "Странен начин на живот" е уестърн, който разказва историята на фермера Силва, изигран от актьора от Педро Паскал („Мандалорианецът“, „Последните оцелели“) и шериф, в чийто образ се превъплъщава Итън Хоук. Двамата мъже се срещат отново 25 години след като са работили заедно като наемни убийци.

„Странният начин на живот, споменат в заглавието, намеква за известното фадо на Амалия Родригес, чиито текстове внушават, че

няма по-странно съществуване от това човек да живее, обръщайки гръб на собствените си желания“, казва Педро Алмодовар.

Алмодовар за втори път снима на английски език след късометражния филм „Човешкият глас“ с Тилда Суинтън, представен на кинофестивала във Венеция през 2020 г.

Педро Алмодовар е редовен участник на кинофестивала в Кан, където представи „Лошо възпитание“ на откриването през 2004 г. и беше председател на журито през 2017 г. Той присъди „Златна палма“ на „Квадратът“ на шведския режисьор Рубен Йостлунд, който ще председателства журито тази година.

Официалната селекция на кинофестивала в Кан, който ще продължи от 16 до 27 май, ще бъде обявена в четвъртък. Засега са потвърдени филмите „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе, новият „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ и „Жана дю Бари“ с Джони Деп, с който ще бъде открита проявата.