(СНИМКИ) Внукът на Любомир Левчев се ожени в народна носия

Нещо за четене
18:30 - 22 Август 2023
6502
(СНИМКИ) Внукът на Любомир Левчев се ожени в народна носия

"Единственият ми син се ожени за любимата си Жули в Колхейз парк в Англия. Щастлив съм. Посветих му стих, който написах за него като беше на 7 години - "Търпението на камъка". Това сподели писателят Владимир Левчев, който бе главно действащо лице на церемонията заедно със своята приятелка.

"Пожелах им много щастливи години заедно, години на любов, успехи и светлина. И винаги да държат будно детето в тях, детето, което винаги се изумява от чудото на този свят и разбира езика на птиците и езика на камъка. Да градят с хоросана на любовта своя нов дом за нова детска мечта!", обяснява Левчев, който се е издокарал с шапка за щастливата церемония. Синът му Боян пък избрал народна българска носия, а Жули е в традиционната бяла рокля, но без воал.

"Много ми се иска дядо ми да беше с мен в този важен за мен момент. Изкарвал съм всичките си лета с него в село Полковник Серафимово и много научих от него. Обожавах го. Всяка дума, която произнасяше, беше ценна за мен", казва за покойния си дядо Боян, цитиран от "България днес".