10 000 аплодират българката в „Евровизия”

Виктория Георгиева ще се представи на 4 април в Амстердам

Актуални новини
18:24 - 14 Януари 2020
2546
10 000 аплодират българката в „Евровизия”

10 хиляди меломани ще аплодират Виктория Георгиева по време на един от стартовите промоционални концерта за „Евровизия”. Тя е сред първите участници потвърдили присъствието си на събитието в Амстердам.

Концертът ще се проведе на 4 април, само месец, след като Георгиева ще представи и пред родната публика песента си за „Евровизия”, съобщи „Монитор”.

Към момента тя работи активно по парчето. Тази седмица Виктория ще участва в музикален лагер в Лондон, където работи с композитори и текстописци от Обединеното кралство. Подобен лагер беше организиран и в София от 8 до 13 януари, като в него взеха участие български и международни композитори.

В столицата на Нидерландия ще се изявят почти всички претенденти за голямата победа на конкурса. На терен ще има и журналисти, които ще запознаят света с най-интересните според тях певци. Българката е на челните позиции в класацията на феновете за това кой артист са най-нетърпеливи да видят.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май. Още на 28 януари пък ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.