1:0 бе достатъчно за трета поредна победа на Ман Юнайтед

Единственото попадение вкара Джейдън Санчо

Спорт
11:25 - 02 Септември 2022
1736
1:0 бе достатъчно за трета поредна победа на Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед записа трета поредна победа във Висшата лига на Англия, след като се наложи с 1:0 при визитата си на Лестър.

За водения от Ерик тен Хаг тим това бе втори пореден успех далеч от дома след този над Саутхемптън през уикенда със същия резултат. Единственото попадение в мача вкара Джейдън Санчо, който се разписа в 23-тата минута след бърза контраатака, която бе започната от Диого Далот и премина през Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд.

"Червените дяволи" имаха и други добри възможности да удвоят аванса си, а през втората част чакаха съперника си на контри. При една от тях резервата Кристиано Роналдо бе близо до красиво попадение, но ударът му със задна ножица премина малко встрани от вратата на Лестър.

Най-доброто положение за изравняване за домакините пък се откри пред защитника Джеймс Джъстин в последните секунди на срещата, но десният бек стреля високо над вратата от чиста позиция.

С победата Манчестър Юнайтед събра 9 точки от пет кръга и се изкачи на пета позиция в класиране. В следващия кръг "червените дяволи" посрещат на своя "Олд Трафорд" водача в подреждането Арсенал, който единствен е с максималните 15 точки.

Лестър пък е на последната 20-а позиция с едва 1 точка. През уикенда "лисиците" гостуват на Брайтън, който е четвърти с 10 пункта.