10 дена крият от любимия треньор на Марадона новината за смъртта му

Спорт
12:12 - 05 Декември 2020
1916
10 дена крият от любимия треньор на Марадона новината за смъртта му

Един от най-големите приятели, врагове, а после отново близки хора в живота на Диего Марадона, още не знае за смъртта му. Десет дни, след като легендата угасна в Буенос Айрес от масивен инфаркт, Карлос Салвадор Билардо не е известен за това.

На 82 години големият треньор на Аржентина е в тежко състояние здравословно, страда от синдрома на Хаким - Адамс, който засяга нервните центрова и двигателния апарат. От няколко години Билардо на практика не излиза от дома си, а за няколко месеца през 2020-а бе и в клиника.

Братът Хорхе Билардо призна пред аржентинските медии, че е откъснал изцяло от света Карлос в момента, в който е разбрал новината.

"Кабелът на телевизията в дома му бе прекъснат, като няколко дни го лъжем, че има повреда. За щастие той предпочита да чете книги, не иска вестници, а с интернет никога не се е разбирал.

Но рано или късно ще разбере, просто ще пусне радиото или когато отново има телевизия. Няма как, вестите около Диего са навсякъде и постоянно, а това няма да спре с месеци. Обмисляме да доведем 2-3 от момчетата да му кажат, но просто не знам как ще реагира", описа разтърсващата и тъжна ситуация братът на Билардо.
Момчетата - това са играчите от неговия отбор от края на 80-те, като Оскар Руджери вече потвърди, че е говорил с Хорхе и е готов да иде да съобщи на "мистер" Билардо новината.

Във времената на водопад от информация, да скриеш от някого такава вест с дни е направо чудо. Но има причина за това.