10 от Лудогорец обърнаха Черно море

Марселиньо реабилитиран и изгонен

Спорт
23:39 - 18 Август 2019
2877
10 от Лудогорец обърнаха Черно море

Шампионът Лудогорец постигна най-трудната си победа от началото на сезона след обрат за 2:1 над Черно море. Марселиньо прекъсна едномесечното си изгнание извън първия отбор на разградчани, влезе в 72-ата минута, изработи победния гол и беше изгонен.

В 28-та минута Родриго направи невероятен самостоятелен пробив и стигна необезпокояван до границата на наказателното поле, откъдето стреля със страхотен фалц и прати топката точно до дясната греда на Илиев - неспасяемо за 1:0. 

Но пък и отговорът на Лудогорец беше светкавичен. Още в 32-та минута резултатът стана 1:1. Тогава разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар отдясно на наказателното поле, Дан Битон завъртя по страхотен начин топката и фалцът на полувисокото изпълнение преодоля цялата защита, мина под ръката на вратаря Дюлгеров и се оплете в мрежата му.

В 72-та минута Марселиньо влезе като резерва за първи път от месец и само две минути по-късно демонстрира феноменалната си класа. 

Тогава бразилецът центрира фамозно от левия фланг и качи топката на главата на Клаудиу Кешеру, който с мощно изпълнение, а и с рикошет от защитник, направи безпомощен Иван Дюлгеров и обратът беше пълен - 2:1 в полза на шампионите.