10 от Юве стигнаха до епичен обрат

РБ Лайпциг не успя да се противопостави на Старата госпожа, за която Влахович вкара два гола

Спорт
11:16 - 03 Октомври 2024
1094
10 от Юве стигнаха до епичен обрат

Ювентус сътвори истински подвиг и с 10 човека обърна и победи РБ Лайпциг като гост с 3:2. "Бианконерите" останаха с човек по-малко в 59-ата минута, когато стражът им Микеле Ди Грегорио бе изгонен, а в 65-ата минута Бенямин Шешко бе точен за 2:1.

Въпреки че бяха с един по-малко, играчите на Тиаго Мота успяха да вкарат две попадения чрез Душан Влахович и Франсиско Консейсао, за да вземат трите точки.

Тимът, воден от Тиаго Мота, е с пълен актив от шест точки, докато РБ Лайпциг остава без спечелена точка от първите два кръга на тазгодишното издание на Шампионската лига.

В 3-тата минута Люис Опенда се пребори с Бремер за една спорна топка, напредна и центрира остро, а Пиер Калулу успя да избие в корнер. Бранителят на Ювентус пък се контузи и трябваше да бъде заменен от Федерико Гати.

Тиаго Мота трябваше да направи втора принудителна смяна още преди да е изминал четвърт час игра. В 12-ата минута Николас Гонсалес почувства болка и се наложи на негово място да влезе Франсиско Консейсао.

Душан Влахович получи топката в наказателното поле в 16-ата минута, но изстрелът му бе неточен.

В 30-ата минута РБ Лайпциг поведе в резултата. Люис Опенда прати дълъг пас към Бенямин Шешко, който нахлу на скорост в наказателното поле и с помощта на напречната греда матира Ди Грегорио.

В 37-ата минута от Юве имаха претенции за дузпа, но след като преразгледа лично ситуацията съдията Франсоа Льотекси реши, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В 38-ата минута Лоис Опенда видя излезлия напред Ди Грегорио и опита а го прехвърли с удар почти от центъра, но вратарят се върна навреме и спаси.

В началото на втората част Юве успя да се върне в двубоя. В 50-ата минута Андреа Камбиазо центрира в наказателното поле, а Душан Влахович вкара във втори пореден мач за "бианконерите".

Само четири минути след това домакините отново можеха да поведат, но Люис Опенда прати топката в левия страничен стълб на вратата, пазена от Ди Грегорио.

В 60-ата минута на Тиаго Мота му се стъжни, след като Микеле ди Грегорио получи червен картон за игра с ръка извън наказателното поле.

Три минути след това РБ Лайпциг получи правото да изпълни дузпа, след като топката се отби в ръката на Дъглас Луис. Зад топката застана Бенямин Шешко, който не остави шансове на влезлия от пейката Матия Перин.

Италианците бързо се върнаха в двубоя. В 69-ата минута Влахович отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, който се превърна в гол за 2:2.

В 71-ата минута изстрел от дистанция на Опенда намери страничния стълб на вратата, пазена от Перин.

Седем минути преди края на редовното време Ювентус успя да излезе напред в резултата за първи път в двубоя, след като Франсиско Консейсао се подигра със защитата на домакините и с прецизен изстрел прати топката във вратата.