10 села в Ямболско са без ток след гръмотевична буря

В цяла България се подават сигнали за аварии и непроходими пътища

Новини
16:38 - 04 Ноември 2023
2688
10 села в Ямболско са без ток след гръмотевична буря

В област Ямбол са получени десетки сигнала за паднали дървета и клони след разразилата се гръмотевична буря със силен вятър и дъжд. Няма пострадали и бедстващи хора, каза говорителката на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова пред БТА.

В Ямбол са получени 15 сигнала за паднали дървета и клони след бурята, в два от случаите – върху автомобили. Има единични сигнали за прекъснато електрозахранване. Няма квартали без ток. В Общинския оперативен център са получени над 25 сигнала. На терен са всички служители от отговорните дирекции.

Десет села в община Тунджа са без ток, съобщи Владимир Стоев директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в общината. Дърво е паднало и увредило камбанарията на храма в село Победа. Работи са по възстановяване на електрозахранването, екипите на дружеството са на терен и отстраняват авариите, каза още Стоев.

В община Стралджа заради паднало дърво е затворен пътят между Воденичане и Иречеково. Екипи са на терен и работят по отстраняването му, информираха от общинската администрация.